melie Wikström gör sig redo för dagens träning. Det svenska alpina landslaget tränar i Sölden, Österrike, inför den alpina världscup premiären.
melie Wikström gör sig redo för dagens träning. Det svenska alpina landslaget tränar i Sölden, Österrike, inför den alpina världscup premiären. Foto: Pontus Lundahl/TT
Sävsjö

Slalomstjärnan inför säsongen: Jag siktar på en OS-plats

0:59 min

Emelie Wikström är på plats i Sölden i Österrike där hon ska köra storslalom på lördag.

– Det ska superkul att dra igång igen. Jag har ju åkt skidor sen i juli så nu är man taggad på att börja tävla, säger Emelie Wikström.

Din förra säsong var ett ordentligt kliv i rätt riktning efter ett par tyngre år. Känns det som att den utvecklingen kommer fortsätta?

– Det hoppas jag såklart. Men jag avslutade förra säsongen starkt så det känns bra att ha det i ryggen. Jag känner att jag tagit de kliv att bli mer stabil.

Det är ju dessutom inte vilken säsong som helst - det är OS-år och Emelies målsättning i Pyeongchang är...

– Målet är såklart att komma med dit men då gäller det för mig att prestera. Men skulle jag få tävla där så vill jag ställa upp i parallellen och även köra slalomen. Men några resultatmål har jag inte i huvudet just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista