Anna Mårtensson är ledamot i kommunstyrelsen i Jönköpings kommun.
Anna Mårtensson är nöjd över den nya budgeten. Foto: Dan Segersson/ Sveriges Radio
Politik

Unika budgeten klubbad och klar

1:14 min

I dag klubbades det nya budgetsamarbetet igenom i Jönköpings kommunfullmäktige. Anna Mårtensson (L) menar att det är en seger för demokratin.

– Det känns så himla befriande att vildarnas försök till utpressning inte lyckades, säger Anna Mårtensson, ledamot i kommunstyrelsen för Liberalerna.

Det var i förra veckan som Ilan de Basso tog initiativet till ett samarbete och tidigare den här veckan gick Alliansen och det rödgröna blocket ut offentligt med att man nått en uppgörelse kring budgeten.

– Att komma hit i dag och i förväg veta att det skulle bli ett stabilt budgetbeslut är så skönt.

Men att det är hela sju partier som står bakom den nya budgeten är inget som gläder Ola Helt, avhoppad moderat som numera tillhör det nybildade partiet Demokraterna. Han är av en helt annan uppfattning och anser att beslutet snarare går helt emot demokratin.

– Det är illavarslande. Framtiden får utvisa om vi faktiskt har en riktig opposition eller om den är på låtsas, säger Demokraternas Ola Helt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista