barn och gummifabriken
Foto: TT Nyhetsbyrån och Karin Malmsten/Sveriges Radio
Värnamo

Förseningarna av gummifabriken påverkar barnens höstlov

1:11 min

Nästa vecka är det höstlov för skolbarnen, och en hel del aktiviteter. Men i Värnamo får kommunen delvis tänka om.

Planen var ju att den gamla Gummifabriken skulle ha invigts i september, men bygget är försenat och lokalerna är inte klara. Därför får vissa arrangemang för höstlovslediga barn och unga i Värnamo flyttas.

– Tanken var ju att vi skulle vara i det nya biblioteket och vi brukar ha samarrangemang med Teknikcenter, och det skulle ha varit i deras nya större lokaler på Gummifabriken. Men nu får vi vara i deras gamla lokaler. Så planerna har väl  inte förändrats så mycket, men däremot lokalerna, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Och kommunen får ha aktiviteter i Forsheda, Bor och Bredaryd i stället för i biblioteket i Gummifabriken. Det finns också annat att göra i Värnamo säger Vedran Pavlovic från fritidsgården Navet.
 

– Bland annat har vi aktivitetsdagen i sporthallen på tisdag som är helt gratis för alla åldrar. Sen har vi LAN torsdag till fredag på Träffpunkt Vråen för högstadiet och gymnasiet. Så det finns annat trots att Gummifabriken inte har öppnat än. Vi kör på som vanligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista