Andreas Sturesson.
1 av 2
Andreas Sturesson (KD) tycker det är skönt att boendena för de nyanlända till slut blir av. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
2 av 2
Jönköpings kommun kan nu sätta igång byggandet av bostäder för nyanlända i Bottnaryd. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Två år efter flyktingkrisen

Klart: Bostäder för 70 nyanlända byggs i Bottnaryd

2:17 min

Efter mycket om och men står det nu klart att Jönköpings kommun kan påbörja bygget av bostäder för nyanlända i Bottnaryd.

Bygget av bostäder för nyanlända i Bottnaryd är kontroversiellt. Flera invånare överklagade kommunens tillfälliga bygglov, men när till sist mark- och miljööverdomstolen i Stockholm i oktober valde att inte ta upp ärendet står det nu klart att Jönköpings kommun kan påbörja bygget. Totalt handlar det om 30 lägenheter för omkring 70 nyanlända i Bottnaryd.

– Det känns bra och samtidigt frustrerande att det har tagit tid, säger Kristdemokraternas kommunalråd i Jönköping Andreas Sturesson.

– Bottnaryd behöver fler bostäder och då tycker jag att det är lite tråkigt att man överklagar när vi vet att det är bra för orten att det blir lite fler invånare.

Lyssna på inslaget i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista