Nässjös Thomas Tshikaya med bollen.
1 av 6
Nässjös Thomas Tshikaya med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös Karim Wazzi.
2 av 6
Nässjös Karim Wazzi. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjö mot Uppsala.
3 av 6
Nässjö mot Uppsala. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Uppsalas svenske landslagsman Viktor Gaddefors.
4 av 6
Uppsalas svenske landslagsman Viktor Gaddefors. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Dusan Sisic skjuter straff för Nässjö.
5 av 6
Dusan Sisic skjuter straff för Nässjö. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Isaiah Johnson i Nässjö med bollen.
6 av 6
Isaiah Johnson i Nässjö med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Första segern för Nässjö

2:34 min

Efter fyra raka förluster kom ikväll säsongens första seger för Nässjö Basket.
Man besegrade gästande Uppsala med 88-85.

Den första perioden började i ett bra tempo med mycket kamp under korgarna. I hemmalaget Nässjö var Isaiah Johnson bra framåt och satte 10 poäng. Gästande Uppsala med nyförvärvet den svenske landslagsmannen Viktor Gaddefors gjorde ett ryck i slutet på första perioden som slutade 20-25. Nässjö startade den andra perioden bra och gick upp till 25-25. Uppsala gjorde sedan ett litet ryck och var i fyra poängs ledning. Men Nässjö vände tillbaka och när Nässjös Thomas Tshikaya dunkade i 35-33 blev det bra fart på läktarna i Nässjö Sporthall. Och dom resterande minuterna av den andra perioden blev jämna. Men det var Nässjö som kunde gå till halvtidsvila med ledning 43-41, mycket tack vare fin returtagning.

I den tredje perioden fick sedan gästande Uppsala en bra start och genom fint 3-poängsskytte gick man ifrån till 45-51. Nässjö fick igång sitt spel och framför allt Mantas Griskenas som satte allt under en stund och Nässjö vände till ledning 57-53. Med knappa två minuter kvar av tredje perioden var ställningen 63-63. Då gjorde Nässjö sju raka poäng och var i ledning med 70-63 inför den avslutande fjärde perioden. Uppsala började ta ikapp underläget i början på den fjärde perioden. Efter 3 minuters spel av perioden var ställningen 74-73. Och Uppsala skulle sedan vara i ledning 79-80 med tre minuter kvar att spela. Men Nässjö vände tillbaka igen och när Angelo Griffis med knappa minuten kvar att spela satte en 3-poängare till ledning för Nässjö 84-80 så var första segern för säsongen nära. Det skulle bli ett drama hela vägen till slutet och Nässjös Karim Wazzi satte 88-85 med 17 sekunder kvar att spela. Uppsala fick chansen att kvittera med ett 3-poängsskott i slutsekunden men bollen gick inte i och Nässjö tog säsongens första seger.

 

Nässjö-Uppsala   88 - 85   (20-25,23-16,27-22,18-22)

Bästa poängplockare Nässjö: Angelo Griffis 19, Isaiah Johnson 15, Dusan Sisic 13, Thomas Tshikaya 12.

Publik: 722

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista