JIK fick fira.
JIK fick fira. Foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio.
Innebandy

Skrällen: Jik slog mästarna

2:12 min

Det var få som trodde det var möjligt. Det struntade Jönköping i.

Nykomlingen i Superligan, Jönköping, var kraftigt nederlagstippad inför mötet mot svenska mästarna Falun. Länge såg det också ut som att gästerna skulle segra.

Även om det var Jönköping som gjorde matchens första mål tog Falun över taktpinnen och när de i inledningen av andra perioden blixtsnabbt gjorde 2-4 och 2-5 kändes matchen avgjord.

– Vi fick en dålig start som vi brukar på den andra perioden, men vi fortsatte att kriga, sade målvakten Filip Bergman.

Jönköping svarade med en mål-chock i mitten av perioden, inom loppet av knappt två minuter gjorde de tre mål och i slutet av perioden hann de även med att ta ledningen med 6-5.

Jönköping har varit väldigt konsekventa i sitt sätt att spela, man backar hem och krymper ytorna framför eget mål och så väntar man ut kontringslägena...

I tredje perioden försökte Falun lirka upp det mycket låga och kompakta Jik-försvaret, men istället kunde hemmalaget kontra in såväl 7-5 som slutresultatet 8-5. 

– Det här betyder jättemycket för gruppen. Vi fick en dålig start på serien och spelade inte alls som vi skulle, men nu är vi inne i det. Det här kommer stärka oss. Tredje vinsten på fyra matcher, konstaterade målvaktshjälten Bergman.

Jönköping - Falun 8-5 (2-3, 4-2, 2-0)

Mål Jik: Otto Weidman 2, Jesper Ekström 2, Tobias Zälle, Martin Glimberg, Simon Karlsson, Emil Nilsen

Skott: 24-39 (9-9, 7-13, 8-17)
Publik: 1105

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista