Samset.
Bostadsområdet på Samset i Jönköping. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
Jönköping

HSB möter villaägare i rätten nästa år

0:49 min

Tvisten mellan 42 husägare på området Samset i Jönköping och fastighetsbolaget HSB Göta fortsätter.

Husägarna stämde fastighetsbolaget efter att ha fått fuktskador på fasaderna på sina nybyggda hus och ville antingen ha fasaderna åtgärdade eller 35 miljoner i skadestånd totalt.

– De har haft ett och ett halvt år på sig att komma till rätta med problemen utan att presentera något förslag som kan accepteras, sa Nils Petersen, som är fastighetsägarnas advokat, till P4 Jönköping i maj.

HSB Göta har nu kommit med ett nytt yttrande där de menar på att de inte varit vare sig vårdslösa eller valt någon känd riskmetod när de byggde husen.

HSB skriver även i yttrandet till tingsrätten att husägarna använder en argumentation som bygger på dagens kunskaper, och inte på de förutsättningar som fanns när husen beställdes.

I månadsskiftet november-december ska parterna träffas i Jönköpings tingsrätt för en så kallad förberedande sammanträde.

Huvudförhandlingen kommer sen troligtvis tas upp i rätten någon gång i början av nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista