Alexander Ytterell och Andreas Frostemark.
Alexander Ytterell, HV71, och sjukgymnast Andreas Frostemark. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Ishockey

Alexander berättar om tuffa skadan

2:37 min

Efter flera år på andra håll kom Alexander Ytterell hem till Jönköpings län och HV71. Men en avsliten muskel satte stopp för den här säsongen.

Backen Alexander Ytterell har Boro-Vetlanda som moderklubb. Han har sedan varit i Nässjö, Luleå, Kalix, Södertälje, Danmark, Karlskoga och Leksand.

Inför säsongen 17/18 fick han kontrakt med svenska mästarna HV71 på hemmaplan i Jönköpings län, där också hans svåger Mattias Tedenby spelar.

Men det hann bara bli elva matcher med HV71 den här säsongen. Han skadade sig sedan under en fysträning och förra veckan kom beskedet att han missar resten av säsongen.

– Det är ett bakslag, jag hade sett fram emot att spela med HV. Skadorna kan man inte se komma, nu gäller det bara att göra det bästa av det, säger han.

Alexander Ytterell är en av ett tiotal spelare som varit skadade senaste veckorna.

HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark säger till P4 Jönköping att skadan är väldigt ovanlig.

– Den här skadan kom akut och såhär i efterhand kan man fundera på om det var för mycket tyngd på stången just den dagen, säger Andreas Frostemark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista