1 av 2
Poliser i New York.
2 av 2
Foto: TT

Kornelia från Mullsjö mitt i terrordramat

2:35 min

Åtta personer dödades och minst elva skadades då en pickup körde upp på en cykelbana på södra Manhattan på tisdagseftermiddagen.

Enligt polisen i New York körde föraren av picupen många kvarter längs cykelbanan innan han krockade med en skolbuss, då bland annat två barn skadades. Mannen lämnade bilen med en luftpistol och ett paintball-gevär. Han sköts sedan i buken av polisen och fördes till sjukhus, där han opererades akut.

Kornelia La Carruba från Mullsjö är just nu i USA och i New York med sin familj och blev vittne till det stora pådraget som följde efter dådet. Hör henne i ljudspelaren ovan.

– Det här är ett terrordåd, ett fegt terrordåd, sade borgmästaren Bill de Blasio på en pressträff.

Den misstänkte mannen är 29 år. Han ska ha ropat "Allahu akbar" (Gud är större) när han lämnade skåpbilen, enligt amerikanska medier. Han uppges vara från Uzbekistan, kom till USA 2010 och bor i delstaten Florida. Enligt bolaget Uber är han en av deras förare, skriver AP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista