Sarah Sjöström simning
Sarah Sjöström på plats i Jönköping för att tävla i kortbane-SM. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Simning

"Från klackar och klänning till simhall i Jönköping"

3:03 min

En av Sveriges största idrottare, Sarah Sjöström, tävlar i Jönköping – bara två dagar efter att hon utsetts till Europas bästa idrottskvinna.

Varje år utser organisationen ANOC, där alla världens olympiska kommittéer finns representerade, vem som ska bli årets idrottsman- respektive kvinna i världens alla kontinenter.

På en stor gala i tjeckiska Prag i torsdags fick en svensk för första gången någonsin ta emot priset, nämligen simmerskan Sarah Sjöström som utsågs till Europas bästa idrottskvinna.

– Det är bland alla kategorier så det är något jag är jättestolt över. Det kanske är den finaste utmärkelsen jag någonsin fått så det är jättehäftigt, säger Sarah Sjöström till P4 Jönköping.

Bara två dagar efter att hon fått priset så befinner hon sig i Jönköping för att tävla i kortbane-SM.

Det är lite annorlunda här, inte lika glamoröst med badmössa. Från klackar och klänning till simhall i Jönköping, det är kontraster det.

SM-tävlingarna i Jönköping ser hon mer som träningspass inför världscupen i Peking om någon vecka.

– Det är mer fartträning för mig så att jag får lite fart och kommer igång innan det är dags att åka iväg till världscupen. Det är jättebra träning att få en tävlingshelg och få de här förberedelserna, det är super.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista