Martin Wannholt, kommunalråd och partiledare för Demokraterna i Göteborg, sitter vid sin dator där Demokraterna i Göteborgs hemsida syns. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
1 av 2
Martin Wannholt, kommunalråd och partiledare för Demokraterna i Göteborg, kan konstatera att Demokraterna i Jönköping kopierat texten på sin hemsida från hans partis hemsida. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Ola Helt, talesperson för Demokraterna i Jönköping. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
2 av 2
Ola Helt, talesperson för Demokraterna i Jönköping, medger att de "plankat en hel del" från Demokraterna i Göteborgs hemsida. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Jönköping

Demokraternas politik ett plagiat

3:28 min

Demokraterna i Jönköping har kopierat hela sin politik från Demokraterna i Göteborg. Texterna på hemsidorna är till största delen identiska.

Hör Demokraterna i Göteborgs Martin Wannholt och Demokraterna i Jönköpings Ola Helt i inslaget ovan! Hela intervjun med Ola Helt hittar du i spelaren nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista