Uppgrenna Naturhus
Bodil Antonsson från Uppgrenna Naturhus. Foto: Uppgrenna Naturhus
Jönköping

Dubbla pris för Jönköpings län på Nationella Landsbygdsgalan

1:27 min

I kategorin "Internationellt samarbete" kammade projektet "Time for Interaction" hem Ullbaggepriset och detsamma gällde för"Uppgrenna Naturhus", som vann guld i kategorin "Landsbygdsinnovation".

Vinnare i kategorin Landsbygdsinnovation: Uppgrenna Naturhus.
Juryns motivering:
”Uppgrenna Naturhus är stället där Bodil Antonsson med en tydlig vision och uthållighet har utvecklat ett unikt kretsloppshus för återhämtning, inspiration och möten. Bodil visar på ett hållbart sätt att bygga och bo samt bedriva verksamhet. Mötesplatsen rymmer delar som ekokafé, odling, kultur, friskvård, konferens och logi. Uppgrenna Naturhus är ett iögonfallande landmärke och en milstolpe som visar nya, kreativa sätt att driva affärsverksamhet på landsbygden.”

Vinnare i kategorin Internationellt samarbete: Time for Interaction.
Juryns motivering:
”I projektet Time for Interaction kombineras insatser på hemmaplan med utbyte av erfarenheter från Tyskland och Österrike. Inriktningen på ungdomar, kultur och sociala frågor skapar tillsammans med yrkesorientering, utbildning och samarbete med lokala småföretag en helhet för integrationen. Volontärernas roll i integrationsarbetet utvecklas med hjälp av idéer från de andra länderna i projektet.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista