Ahmad Rahimi.
Ahmad besöker även Mänskliga rättighetsdagarna som pågår just nu i Jönköping, Songlines ska uppträda där. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Två år efter flyktingkrisen

Trots avslag på avslag: Ahmad håller hoppet uppe

3:35 min

Ahmad Rahimi kom till Sverige hösten 2015 samtidigt som många andra. I kören Songlines fann hann vänner och framtidstro.

Ahmad kommer från Iran och när han kom till Sverige engagerade han sig i kören Songlines. Songlines är ett projekt - av och med unga på flykt - som vill bidra till att alla unga ska känna hopp och framtidstro.

Projektet syftar till att öka integrationen genom att ge alla barn och unga möjligheten att uttrycka sig med kultur och musik. De samarbetar med körer, orkestrar, musikgrupper, musikskolor, organisationer och festivaler i hela landet.

– Det är ett bra projekt, säger Ahmad.

Han har fått fyra avslag från Migrationsverket om uppehållstillstånd i Sverige. Men han vill inte ge upp hoppet för det.

– Jag kämpar fortfarande. Jag kämpar för andra och för mänskliga rättigheter trots att min egen situation ser svår ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista