Klara Milicevic. Foto: Simon Isaksson/Sveriges Radio.
Klara Milicevic. Foto: Simon Isaksson/Sveriges Radio.
Norrahammar

Klara i Tabergsdalens TK kan vara svensk tennis framtid

Klara Milicevic: Jag ska kunna leva på min tennis
1:32 min

I helgen är det hemmapremiär för Tabergsdalens tennisklubb och för första gången någonsin kan de stoltsera med både damer och herrar i elitserien.

En av spelarna i Tabergsdalens tennisklubbs elitserielag är Klara Milicevic. Hon är blott 14 år och beskrivs som en av Sveriges största tennistalanger. Hon tror att det har stor betydelse att både herrar och damer i klubben nu spelar i elitserien.

– Det betyder väl mycket. Jag hoppas att många kommer och kolla på bra tennis och många barn som blir inspirerade och själva vill börja spela.

Själv har Klara Milicevic börjat på distansskola för att kunna satsa ännu mer på tennisen.

– Resor och sådant var svårt innan, när jag gick i vanlig skola. Nu kan jag anpassa skolan mer efter tennisen, innan var det mer tvärtom, säger hon.

Sverige var ju länge en stormakt inom tennisen, men under större delen av 2000-talet har vi fört en mer tynande tillvaro i de stora sammanhangen. Men kanske kan Klara Milicevic i Norrahammar ändra på det. Hon vet vad hon vill i alla fall.

– Det är att jag ska ha det som jobb och kunna leva på min tennis.

I eftermiddag möter Tabergsdalens herrar Fair Play från Malmö och i morgon är det dags för damernas hemmapremiär, då Kungliga lawntennisklubben från Stockholm kommer till Norrahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".