Jönköping

Obduktionen helt avgörande för brottsutredningen

Stefan Sundling: Mannen är gripen i anslutning till kroppen
1:02 min

Det är fortfarande oklart hur den yngre man som hittades död i går morse avled. Omständigheterna gör att brott inte kan uteslutas, säger polisen.

Det var natten till söndagen som en man hittades död i ett hus i Lekerydstrakten öster om Huskvarna. Polisen ska ha fått ett tips och åkte dit, och hittade mannen. Flera förhör har hållits och mannen som misstänks för mord anhölls på söndagskvällen som skäligen misstänkt. Men det finns många oklarheter kring dödsfallet, bland annat är mannen fortfarande på måndagseftermiddagen inte identifierad. Och det inte säkert att det rör sig om ett mord, även om det utreds som ett sådant av polisen.

– Vi arbetar med förhör och tekniska åtgärder och målet är att vi framåt onsdag kan ange en inriktning, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp.

Vad är det som gör att ni utreder det som mord?

– Brott är inte uppenbart, men det kan inte uteslutas. Obduktionen blir avgörande för hur vi går vidare. 

Det betyder att brottsrubriceringen kan ändras, eller att brottsutredningen läggs ner helt och hållet.

Senast på onsdag måste åklagare Adam Rullman bestämma om den nu anhållne mannen ska försättas på fri fot, eller begäras häktad. Enligt Rullman nekar mannen till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".