Ann-Marie Nilsson.
Kommunalråd Ann-Marie Nilsson (C). Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Nilsson (C) mest populär bland medlemmarna

När centerpartiet genomförde en rådgivande omröstning inför nästa års val till kommunfullmäktige var Ann-Marie Nilsson en tydlig vinnare.

Drygt fyrtio namn har varit aktuella i omröstningen, men det var nuvarande kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande i Jönköping Ann-Marie Nilsson som fick överlägset flest röster och första placeringar i omröstningen.

– Ann-Marie är mycket populär och har en stark ställning bland Centerpartiets medlemmar i Jönköpings kommun, säger Rune Backlund, sammankallande i nomineringskommittén, i ett pressmeddelande.

Klar tvåa i provvalet är ett annat välkänt namn i Jönköpings kommunpolitik. Anders Samuelsson, i dag ledamot i kommunfullmäktige och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

På tredje plats i omröstningen kommer ett nytt namn, Axel Lindqvist från Ölmstad. Han är aktiv i Centerpartiets Ungdomsförbund och 20 år gammal.

Centerpartiets valsedel i kommunvalet fastställs slutgiltigt av medlemmarna vid en kretsstämma den 22 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".