Trelleborg J-Södra Fotboll
Trelleborg tar emot J-Södra i kväll. Foto: Björn Lindgren/Mikael Fritzon/TT
Fotboll

Från talang i Trelleborg till tandläkarstol i Jönköping

1:36 min

Apostolos Papias spelade för Trelleborgs FF i mitten av 1990-talet. I dag jobbar han på Odontologiska institutionen i Jönköping.

I mitten av 90-talet stod Trelleborgs FF för en av de hittills största skrällarna i svensk klubblagshistoria när de slog ut det då engelska topplaget Blackburn Rovers i Uefacupen.

Trelleborg åkte sedermera ut mot det italienska topplaget Lazio, men än i dag är segern mot Blackburn en av klubbens största meriter någonsin.

En som var med i Trelleborgs trupp den säsongen var talangen Apostolos Papias.

2017 har Vångavallen i Trelleborg bytts ut mot Odontologiska institutionen i Jönköping för Apostolos del. Och i kväll så ställs laget i hans hjärta, Trelleborg, mot hans nuvarande hemorts lag, Jönköpings Södra, om en plats i allsvenskan.

– Jag tror de (Trelleborg) får det svårt. De har en större utmaning än vad Sverige hade mot Italien, men bollen är rund och allt kan hända, säger Apostolos Papias.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista