Regionfullmäktige
Arkivbild. Regionfullmäktige. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
Regionpolitik

Alliansen styr vidare – nya beslut i december

Alliansen styr vidare i Regionen trots att den rödgröna budgeten vann förra veckans omröstning. Slutresultatet blir ett slags kompromisslösning.

Det blev stort tumult när den styrande Alliansens budget inte gick igenom under förra veckan. Det blev i stället den rödgröna budgeten som vann omröstningen efter att Sverigedemokraterna lagt ner sina röster.

Oppositionen krävde att Alliansen skulle ställa sina platser till förfogande och lämna styret, men så blir det inte. Alliansen företrädare skriver nu i ett pressmeddelande att de sitter kvar och styr med den rödgröna budgeten, men att den samtidigt ska kompletteras eftersom flera av oppositionens förslag enligt dem röstades ner. Därför ska budgeten nu kompletteras med Alliansens förslag. Dessutom ska ett par förslag som skickades på återremiss hanteras. 

Det arbetet har nu inletts, skriver politikerna, och i december ska beslut om en komplett budget godkännas av regionfullmäktige.

Carina Ödebrink (S), oppositionsråd, förkastar dock Alliansens slutsats.

– Det är helt fel och pressmeddelandet innehåller historieförvanskning. Vår budget ska inte föras samman med deras. Vår budget vann och gäller, säger hon till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista