Anna Christoffersson lutar sig mot en tegelvägg.
Anna Christoffersson hoppas att hennes låt ska hjälpa andra som varit med om sexuella övergrepp att komma vidare. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Me too-uppropet

Efter våldtäkterna: Anna hjälper andra med sin låt

Anna Christoffersson: Det här är min viktigaste låt
11 min

Anna Christoffersson skrev låten Förlåt? för att komma vidare efter de sexuella övergrepp som hon har varit utsatt för.

Låten skrev hon för några år sedan och den släpptes tidigare i år. När sedan me too-uppropet startade kände hon att det inte längre gick att hålla tillbaka. Nu sprider hon sin musik och sina erfarenheter för att hjälpa andra som har varit med om liknande händelser.

– Jag vill dela det här med andra och visa på en väg framåt för dem som har det svårt. Då är det här min viktigaste låt, den handlar om något mycket större än mig. Den handlar om att jag har varit utsatt för våldtäkt två gånger. Jag vill hjälpa andra som har varit med om sexuella övergrepp, säger Anna Christoffersson.

Den handlar om att jag har varit utsatt för våldtäkt två gånger.

Att låtsläppet hamnade mitt under en tid då det mer än någonsin talas om sexuella övergrepp var en slump, men en mycket positiv sådan, menar Anna.

– Jag tror att det här kommer att mynna ut i något positivt. Kanske en ny tid av respekt, omtanke och öppenhet, säger hon.

Annas låt finns att lyssna på i spelaren nedan, till och med 16 december 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".