Mia Ringblom Gertner och Staffan Aspegren.
Mia Ringblom Gertner och Staffan Aspegren är konstnärliga chefer på Kulturhuset Spira. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Jönköping

Spirachefer om nya kulturen efter #tystnadtagning

1:13 min

Efter det stora antalet berättelser om sexuella trakasserier inom film- och teatervärlden ser nu Kulturhuset Spira över det egna arbetet med frågan.

Omkring 700 skådespelare har under hashtaggen "tystnadtagning" vittnat om sexuella trakasserier inom film- och teaterbranschen. Nu vill de konstnärliga cheferna på Kulturhuset Spira i Jönköping förändra kulturen där.

– Vi måste ta fram redskap. Vi måste ta fram en handlingsplan, säger teaterchef Staffan Aspegren.

Nu fortsätter samtalet med personalen om hur man ska behandla varandra på arbetsplatsen. Anslag med information kan komma att sättas upp lite överallt i huset, just för att alla enkelt ska kunna ta reda på vilken hjälp och vilket stöd som finns att få.

– Den som utnyttjas på det här sättet ska direkt och på ett enkelt sätt veta vart den ska gå och vem den ska kontakta, säger Mia Ringblom Gertner, chef för Unga Spira.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista