Polisbil
Arkivbild: Foto: Johan Nilsson/TT
Habo

Tur i oturen när bil voltade av vägen

Efter att en minbuss voltat av vägen på grund av halkan hittade polisen misstänkt stöldgods och två av de som satt i bussen greps medan den tredje är på fri fot.

Polisen fick vid 17-tiden in ett larm om att en minibus hade voltat av väg 195 norr om Habo. Till en början kom rapporter om att de tre passagerarna hade klämts fast i bussen men när polisen kom till platsen hade alla tagit sig ur fordonet som låg på taket i ett dike.

Polisen fattade snart misstankar om brott då de fann silverbestick intill fordonet, som hade utländsk registreringsskylt. Men innan polisens upptäckt hade en av de tre som färdades i bussen körts till sjukhus med en skadad arm. De andra två som klarat sig utan skador greps på platsen.

När polisen kontaktade länssjukhuset Ryhov dit mannen körts, hade han redan tagit sig från platsen utan att ha fått vård och polisen söker nu efter honom.

I bussen fann polisen även ett svenskt registreringsbevis som överensstämmer med bilens chassinummer vilket betyder att bilen är falskskyltat då den hade utländsk registreringsskylt.

Alla tre männen är nu misstänkta för stöld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista