VBK:s Patrik Johansson klappas om av lagkamraterna efter vinsten. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
VBK:s Patrik Johansson klappas om av lagkamraterna efter vinsten. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Bandy

Vetlanda avgjorde i 93:e minuten

Vetlanda BK fick serieledaren på fall efter stor dramatik.

Patrik Johansson frälste sitt VBK med matchens sista skott.
Matchen började med ett tidigt mål för Villa Lidköping.  

David Karlsson höll sig framme och satte en retur när matchen var tre minuter spelad. Efter ledningsmålet var det hemmalaget som satte tonen i större delen av första halvlek.
Oavgjort i halvtid, skulle hemmalaget där och då sätta tonen och visa vilka som leder Elitserien? Nej, i stället var det gulklädda Vetlanda som hittade Joakim Andersson två gånger om. Hastigt och lustigt ledde därför smålänningarna med 4-2. 

Men Villa hade mer än så att säga till om och utsatte stundtals bortalagets defensiv på ordentliga prov. Samtidigt som Vetlanda kontrade effektivt och skoningslöst. 

- Vi gör lite enkla misstag och går för snabbt på anfall med för hastiga avslut. Det blev lite Hawaii och det gynnade Vetlanda, menar Esplund. 

Sista 20 minuterna blev rena målkavalkaden och när krutröken väl hade lagt sig stod det 7-6 till Vetlanda på resultattavlan. Det efter att Villa kvitterat till 6-6 på tilläggstid men blivit lite för ouppmärksamma. 

För det var ett bortalag som kontrade in mål mer eller mindre när de ville den här kvällen, så även i matchens sista minut. Därmed är Villas segersvit bruten men serieledningen är fortfarande intakt. 
Vetlanda klättrade i och med säsongens tredje seger upp på åttonde plats. Villa är kvar i topp med tolv poäng.
  

Matchfakta

Villa-Lidköping-Vetlanda 6-7 (2-2) 

Villa-Lidköping: David Karlsson 2, Christoffer Norin, Martin Karlsson, Tim Persson, Johan Esplund.

Vetlanda: Joakim Andersson 3, Jesper Hvornum 2, Philip Lindqvist, Patrik Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".