Carl Lindquist.
Carl Lindquist studerade på Sandagymnasiet i början av sin basketkarriär. Nu är han musikalartist. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Jönköping

Han är basketspelaren som blev musikalartist

5:42 min

Carl Lindquist var på väg uppåt i sin basketkarriär när en skada fick honom att satsa på musiken istället. Nu är han aktuell i Fantomen på Operan.

Carl Lindquist, från Stockholm, var en stor baskettalang som bland annat spelade i ungdomslandslaget när han var yngre. Han satsade allt på sin basketkarriär och valde därför att flytta till Huskvarna för att plugga på Sandagymnasiet. Efter skolan började Carl spelade i 08 Stockholm och allt så väldigt ljust ut.

Tyvärr förstörde en olycka hans basketkarriär och till slut valde han att istället satsa på sin andra passion i livet – musik. Förutom en hårdrockskarriär i Frankrike så har det blivit en hel del musikalroller i bland annat England där han bor i dag. 

Hans nästa roll blir som Raoul i Andrew Lloyd Webbers klassiker The Phantom of the Opera som sätts upp på Folketeatret i Oslo nästa år.

– Den här produktionen har jag drömt om att göra sedan jag såg den på Broadway när jag var 15-16 år. Det är en drömroll, helt klart, säger Carl Lindquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista