Anton Cajtoft ligger på gräset och skriker.
Jönköpings målvakt Anton Cajtoft vrider sig i plågor efter att ha skadat knät i den andra kvalmatchen till allsvenskan mot Trelleborg. Foto: Mikael Fritzon/TT.
Fotboll

Ovanlig knäskålsfraktur stoppade Cajtoft i kvalförlusten

Lars Göran Hassel, läkare: En extremt ovanlig skada
2:02 min

Målvakten Anton Cajtoft tvingades bryta Jönköpings Södras allsvenska kvalretur mot Trelleborg med en befarat allvarlig knäskada.

Det hade bara gått drygt tio minuter när Cajtoft föll ihop med stora smärtor.
– Han är på sjukhuset nu, men vi får se i morgon (måndag) hur det är, sade Jönköpingstränaren Jimmy Thelin och fortsatte:
– Det är en spelare som har kämpat och haft motgångar, nu gäller det att vi alla stöttar honom.

Cajtoft missade stora delar av förra säsongen på grund av en korsbandsskada. Det visade sig dock senare under kvällen att det denna gång inte var korsbandet som var problemet. Enligt läkaren och specialisten i ortopedi, Lars Göran Hassel, rör det sig om något så ovanligt som en knäskålsfraktur. Cajtoft planeras genomgå en operation för skadan redan under måndagen.

– Jag har jobbat i 30 år snart men kan inte komma ihåg att jag har sett det här tidigare, säger Lars Göran Hassel, läkare i Jönköpings Södra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".