Polisbil med blåljus.
Arkivbild. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Värnamo

En man skjuten – misstänkt mordförsök i Värnamo

1:05 min

En man har skottskadats allvarligt i Värnamo efter vad som utreds som ett mordförsök.

Polisen larmades till en adress i Värnamo vid 20.30-tiden. 

– Där konstaterade vi att det har skett ett grovt brott och vi utreder det som försök till mord, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen region Öst, till TT.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen vill inte uttala sig om vilka skador det rör sig om i nuläget.

– Vi arbetar fortfarande intensivt i det här ärendet och ligger lågt tills vi har fått en lite bättre bild av vad som har hänt. Vi är kvar på platsen och arbetar dels med att hitta eventuella vittnen och även göra en teknisk undersökning på platsen, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i polisregion Öst vid tretiden till TT.

Vid 5.30-tiden uppger Tor Sevelius för P4 Jönköping att de har två polispatruller kvar på adressen för att bevaka brottsplatsen och väntar in en möjlighet att prata med mannen innan de kan släppa mer information om vad som hänt.

Ingen är gripen. 

Polisen bekräftar nu att den skadade mannen blivit skjuten. Men var på kroppen eller med vilket vapen vill man inte berätta än, säger Thomas Agnevik, polisens poresstalesman.

Bevis i olika former har säkrats, bland annat genom en kriminalteknisk undersökning men även genom att hålla förhör med personer som uppehållit sig i närheten av brottsplatsen vid tiden för händelsen.

Ett antal föremål har tagits i beslag i utredningen. Vad det rör sig om för typ av föremål kan polisen i nuläget inte berätta, men det är föremål som på olika sätt har betydelse för utredningen av brottet. Föremålen kommer att undersökas närmare, av polisen och av Nationellt Forensiskt centrum.

 

Texten har uppdateras

TT/P4 Jönköping

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista