Bilen står inbackad i butiken
1 av 4
Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio
En röd personbil står inbackad i butiken.
2 av 4
Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio
Bilen står inbackad.
3 av 4
Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio
Ett stort område är avspärrat på centrala väster.
4 av 4
Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio
Jönköping

Bil backade in i klockbutik – polisen utreder samband med liknande brott

Strax före åtta på söndagsmorgonen körde ett fordon in i en butik på väster.

Polisen var på plats på söndagsmorgonen och spärrade av ett stort område runt en exklusiv klockbutik på Barnarpsgatan i Jönköping.

En röd personbil stod då inbackad i butiken, med vindrutetorkare och halvljus på. Metalljalusiet för skyltfönstret var kraftigt demolerat. Under förmiddagen ska polisens tekniker göra en undersökning på platsen, och i bilen som stod halvvägs inne i butiken. Först efter det kan ägaren till butiken göra en inventering för att se vad som kan ha stulits. 

Vittnen har sett tre maskerade män försvinna från platsen i en grå personbil av märket Audi, som polisen tror har falska registreringsskyltar. Polisen har ännu inte lyckats hitta bilen.

Under söndagskvällen var det fortfarande oklart vad som stulits och enligt polisen har ingen gripits.

I går, lördag, gjordes en liknande kupp mot en klockaaffär i Skövde i Västra Götaland, och polisen samarbetar för att se om det finns likheter, eller kan röra sig om samma gärningsmän. Nyligen utfördes en smash and grab-kupp mot en matbutik i Åtvidaberg i Östergötlands län, även där utreds om det finns likheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista