Tobias Utterberg i Mullsjö gjorde ett av målen i derbyt.
Tobias Utterberg i Mullsjö gjorde ett av målen i derbyt. Foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio/Arkivbild
Innebandy

Mullsjö vann derbyt

2:02 min

Mullsjö vann derbyt borta mot Jönköping i SSL. Gustav Svensson blev hjälte för Mullsjö med sitt 7-6 mål i förlängningen.

Det var 1734 åskådare på plats för att se derbyt i idrottshuset mellan Jönköping och Mullsjö. Gästande Mullsjö som i senaste omgången föll tungt mot Falun hade med sig en 3-1 ledning efter den första perioden. JIK gjorde matchens första mål genom Martin Glimberg. Men sedan kunde Mullsjö vända till 1-3 med tre mål på tre minuter. I den andra perioden var det sedan JIK:s tur att göra tre raka mål. Rickard Hessmer lagkapten i JIK sköt 4-3 efter 13:13 spelat av perioden. Mullsjös landslagsman Rickard Eriksson kunde sedan kvittera till 4-4 inför den tredje perioden.

En tredje period där Gustav Svensson gjorde 4-5 för Mullsjö efter 3:56 och Mullsjö såg ut att ta kommandot. Men när det var spelat 6:10 hade JIK vänt till ledning 6-5 efter mål av David Östergren och Rickard Hessmer. Mullsjö kunde kvittera åter igen när Kasper Hedlund gjorde 6-6 efter 9:09. Inga fler mål skulle komma i den tredje perioden och matchen gick till förlängning. Och i förlängningen avgjorde Gustav Svensson för Mullsjö med sitt andra mål i matchen fram till 6-7 efter 2:53 av förlängningen.

I tabellen ligger Mullsjö 4:a med 26 poäng och Jönköping 9:a med 19 poäng. Båda lagen har spelat en match mer än övriga lag i serien.

Jönköping - Mullsjö 6-7 efter förlängning

Publik: 1734

Mål JIK:
Rickard Hessmer 2, Martin Glimberg, David Östergren, Emil Nilsén, Jesper Ekström. 

Mål Mullsjö:
Gustav Svensson 2, David Gillek, Kasper Hedlund, Rickard Eriksson, Tobias Utterberg, Anton Vestlund.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista