Hyllor fulla med paket på ett lager i Jönköping.
1 av 3
Paketen trängs i hyllorna på Aditros lager på Torsvik i Jönköping. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio.
Peter Thulin som är regionchef på Aditro i Jönköping.
2 av 3
Peter Thulin säger att han har en hektisk, men rolig, månad framför sig. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Amanda Erixon som arbetar på Aditro i Jönköping.
3 av 3
Amanda Erixon har fullt upp på dagarna och packar normalt 100 paket om dagen. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio.
Jönköping

Svettigt på lager efter rekordreor

1:31 min

Svenskarna har köpt rekordmycket de senaste veckorna och pressen på logistikbranschen har ökat. Något som P4 Jönköping blivit ögonvittne till.

– Det har varit tuffa och långa dagar och väldigt mycket att göra. Men det är fantastiskt roligt, säger Peter Thulin som är regionchef på logistikföretaget Aditro i Jönköping.

Han visar mig runt bland gångarna där paket trängs på hyllorna i hisnande många rader. Företaget har 85 000 kvadratmeter yta och 400 personer arbetar med logistiken varje dygn.

Nu efter reor som Black Friday och Cyber Monday där svenskarna har köpt rekordmycket är det full aktivitet på lagret och extrapersonal har fått sättas in. Truckar kör förbi oss under hela intervjun och lastar av och på.

Jönköpingsregionen, med Jönköping, Nässjö och Vaggeryd, har listats som sjunde största logistikläge av affärstidningen Intelligent Logistik.

– Vi har räknat ut att en lastbilsenhet per minut lämnar Torsvik dygnet runt året om, säger Caisa Björndal som är affärsutvecklare för Logpoint South Sweden som drivs av Jönköpings kommuns eget bolag SMUAB.

I ljudfilen ovan hör du ett längre inslag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista