Thomas Adelöf, trafikplanerare Länstrafiken
Thomas Adelöf, trafikplanerare på Länstrafiken, har glada besked till resenärerna. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
P4 Jönköpings vad-hände-sen-kalender

Ett år efter stora Krösatågskaoset – snart rullar alla tåg igen

3:25 min

Ett fel kunde orsaka brand på Krösatågen – ett år har gått sedan tågkaoset.

För ett år sedan stoppades samtliga Krösatåg i Jönköpings län omedelbart för att man upptäckt ett fel som kunde orsaka brand i tågen.

Det var en hel del problem innan med dieselmotorvagnarna, men den 23 november 2016, utbröt ett Krösatågskaos i Jönköpings län.

Inte nog med att två av Länstrafikens tio Itino-motorvagnar var skadade efter olyckor, där tågen kolliderat med andra fordon. Dessutom kom ett larm om att man upptäckt ett fel som kunde orsaka brand i tågen och samtliga dieseltåg i hela landet av märket Itino fick stanna där de var och inte köra en meter innan de gåtts igenom av reparatörer.

Det har blivit många ersättningsbussar och arga resenärer sedan dess. Men i Vad-hände-sen-luckan nummer ett berättar trafikplanerare Thomas Adelöf att från den 10 december är 10 dieseltåg på banan igen.

Fungerar allt som vi vill så har vi fordon för att köra all trafik

En skön julklapp till både resenärerna och Länstrafikens personal som lagt ner många timmar på att få ihop tidtabeller och leta bussar under året som gått.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista