Devin Gilligan i aktion mot Borås
1 av 2
Devin Gilligan i aktion mot Borås Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Sango Niang försöker finta Fredrik Andersson i Borås
2 av 2
Sango Niang försöker finta Fredrik Andersson i Borås Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Basket

Kämparmatch av Nässjö räckte till seger

2:12 min

Det krävdes två förlängningar innan Nässjö till slut kunde vinna mot Borås i en kokande sporthall. Matchen slutade 97-92.

Det har gått ganska trögt för Nässjö basket den här säsongen i ligan. Bara två poäng har det blivit på de åtta omgångar som har spelats. Och därmed är också Nässjö jumbo i serien.

Så här långt har inte Nässjö fått ihop laget som man önskat och det har resulterat i att man skickat hem Isaiah Johnson till USA eftersom han inte presterat tillräckligt. Han har i stället ersatts av Devin Gilligan som blev spelklar till den här matchen. Det ska vara en riktig playmaker sägs det och som kan spela på många positioner i laget.

De här bägge lagen drabbade samman för sex veckor sedan och då vann sjuhäradslaget rättvist med 10 poängs marginal. Frågan inför matchen var om Nässjö skulle kunna studsa tillbaka mot serietvåan i detta derby.

Efter den första halvleken såg det lovande ut. Hemmalaget spelade jämt med Borås som dock hade 5 poäng upp i paus. I tredje perioden hämtade Nässjö in 4 poäng så det bara skiljde en poäng inför sista rundan.

Den sista perioden blev riktigt spännande och dramatisk och när fyrtio minuter var avverkade av matchen stod det 71 mot 71 vilket innebar fem minuters förlängning.

Efter fem svettiga minuter gick det inte skilja lagen åt ändå utan det blev ytterligare en förlängning vid ställningen 79 lika.

Och i den förlängningen var det hemmalaget som visade vad skåpet skulle stå en gång för alla. Därmed tog Nässjö sin andra seger för säsongen.

Nässjö-Borås 97-92 (11-14, 19-21, 26-22, 15-14, 8-8, 18-13)

Nässjö: Sango Niang 24, Angelo Griffis 22, Jonathan Peleg 11, Thomas Tshikaya 11, Mantas Griskenas 10, Devin Gilligan 9, Dusan Sisic 6, Kristian Heder Ternell 4. Borås: Jakob Sigurdarson 28, Andreas Person 17, Brett Bisping 13, Fredrik Andersson 11, Marin Mornar 10, Simon Gunnarsson 9, Michael Palm 2, Jyles Smith 2.

 

Publik: 543.

 

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista