En man försöker bryta upp en ytterdörr med en kofot.
Temabild. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Värnamo/Gislaved

Fem inbrott i helgen – Polisen ser samband

Det har inträffat fem villainbrott i Värnamo och Gislaved i helgen, och polisen ser ett samband mellan dem.

I fredags kom det in tre anmälningar inom loppet av en timme i Värnamo som rörde villainbrott.

På lördagskvällen upptäcktes ytterligare ett inbrott i Gislaved, och natten till söndagen var det en villa i Forsheda i Värnamo kommun som fick ovälkommet besök.

– Vi kan se ett visst samband mellan de här inbrotten i Värnamotrakten, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne till P4 Jönköping.

Polisen har genomfört tekniska undersökningar på samtliga platser och enligt Mikael Ehne så har de säkrat vissa spår. Men än så länge har de ingen misstänkt.

– Vi vill gärna att allmänheten hör av sig om man har sett något som inte hör till vanligheterna, säger Mikael Ehne som även uppmanar människor att vara lite mer iakttagande nu när det är mörkt.

Det innebär inte att någon ska vara rädd, men det är bra om man är lite mer uppmärksam i den här mörka tiden. Om man ser bilar som kanske inte hör hemma i området så är det bra att man tar registreringsnumret, sen är det även bra att man pratar med grannar och har en grannsamverkan om man ska resa iväg.

Värdet på det som stulits vid de här inbrotten är inte helt klart, men det ska röra sig om smycken, kontanter och andra värdeföremål som är enkla att ta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".