Fredrik Landin i Hallbys mål med en räddning mot Lindesberg.
1 av 6
Fredrik Landin i Hallbys mål med en räddning mot Lindesberg. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Hallbys Pål Wetterbrandt fastnar i Lindesbergs försvar.
2 av 6
Hallbys Pål Wetterbrandt fastnar i Lindesbergs försvar. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nikola Djordjevic i Hallby.
3 av 6
Nikola Djordjevic i Hallby. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Lindesbergs Oskar Erixon överlistar Hallbys Fredrik Landin.
4 av 6
Lindesbergs Oskar Erixon överlistar Hallbys Fredrik Landin. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Lindesbergs målvakt Sebastien Ehnevid.
5 av 6
Lindesbergs målvakt Sebastien Ehnevid. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Robert Jangmo som spelat i både Hallby och Lindesberg.
6 av 6
Robert Jangmo som spelat i både Hallby och Lindesberg. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Handboll

Hallby förlorade mot Lindesberg

2:45 min

IF Hallby HK åkte på sin fjärde förlust för säsongen när man föll hemma mot Lindesberg med 31-36.

IF Hallby HK var på jakt efter sin nionde seger på tolv matcher när man tog emot tabelltolvan Lindesberg hemma i idrottshuset. Matchen inleddes i ett ganska lugnt tempo där Lindesberg höll Hallbys försvar sysselsatta med långa anfall. För Hallbys del hade man svårt att få igång anfallsspelet och Lindesbergs målvakt Sebastien Ehnevid blev bättre ju längre den första halvleken gick. Efter 20 minuters spel var ställningen 9-10 och Hallbys tränare Kim Shepherd tog timeout. En timeout som gav mer effekt för gästerna och Lindesberg ryckte ifrån och ställningen var 13-17 i paus.

När andra halvlek startade hade Hallby bytt målvakt, Eric Alvérus byttes ut och in kom Fredrik Landin. Och Landin fick en hyfsad start med ett par räddningar och Hallbys anfallsspel började se bättre ut. Och med 10 minuter spelat av andra halvlek var ställningen 19-22. Hallby fortsatte att försöka att ta sig ikapp och efter 20 minuter av andra halvlek var ställningen 26-28.
Men gästande Lindesberg höll emot och fortsatte spela ett fint anfallsspel och Sebastien Ehnevid fortsatte sätta stopp för Hallbys avslut. Lindesberg ryckte till ledning 27-31 med 7 minuter kvar att spela och kunde tillslut gå segrande ur matchen med 31-36. I Hallby var Oliver Löfwenius med 8 mål och Nikola Djordjevic med 5 mål främsta målskyttar för hemmalaget.

Hallby ligger trots förlusten kvar på 3:e plats i tabellen med 3 poäng upp till 2:an IFK Ystad och har 7 poäng upp till 1:an Varberg. Nu väntar dubbelmöte för Hallby med Rimbo när serien vänder.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista