En reporter tar kort på polisavspärrningar.
Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
Ulricehamn

Polisen DNA-topsar runt 200 personer

2:52 min

Topsningen är nästa steg i utredningen av mordet på Lassalyckan i Ulricehamn i oktober.

Polisen kommer att kalla ett stort antal Ulricehamnsbor till förhör och dna-topsning och ber om allmänhetens förståelse.

Den 24 oktober hittades en kvinna död intill ett motionsspår på Lassalyckan i Ulricehamn. Nu ska polisen kalla runt 200 personer, i huvudsak män, till förhör och DNA-topsning för att komma vidare i utredningen.

Polisen kallar personerna per sms, men understryker att de som får sms inte är misstänkta för något brott, utan att man jobbar brett för att komma i kontakt med intressanta personer.

Vid förhöret kommer man få lämna ett salivprov, det kommer enbart att användas för att jämföras mot aktuellt ärende och sedan förstöras.

Urval har skett efter ett antal kriterier. Polisen skriver också att man har ett möjligt händelseförlopp efter att gärningsmannaprofilgruppen har varit på brottsplatsen och gått igenom utredningsmaterialet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista