Bussolycka
1 av 3
Foto: Ebba Rosencrantz
Bussolycka
2 av 3
Foto: Niklas Luks
Bussolycka
3 av 3
Foto: Ebba Rosencrantz
Östergötland

Allvarlig bussolycka i Linköping

1:22 min

Drygt 50 barn ska ha funnits ombord på bussen och två personer är förda till sjukhus med ambulans.

– En allvarlig olycka mellan stadsdelarna Skäggetorp och Barhäll, säger operatör Ulf Asplund vid Räddningstjänsten i Östra Götaland till Ekot.

Enligt uppgifter ska ett femtiotal elever på en närliggande skola ha funnits på som var en så kallad "dubbeldäckare". Bussen fastnade i fundamentet till en järnvägsbro vid klockan 10.20 vilket utlöste ett stort räddningspådrag.

Vid 10.50 var bussen utrymd med undantag av två barn som fanns kvar på övre däck. Den ena ska vara oskadad fysiskt, den andra ska ha "oklara skador".

Två personer har förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur skadade de är.
– Övriga ombordvarande kommer att köras till universitetssjukhuset för det är många av barnen som är chockade, säger Ulf Asplund, operatör på räddningstjänsten.

– Just nu avvecklar vi insatsen så det är lugnt där. En del av våra enheter har återvänt. Nu ska bussen bärgas och det ska städas upp på vägbanan, säger berättar Ulf Asplund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista