En äldre person öppnar dörren till sin lägenhet.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Jönköpings län

Ytterligare stöldförsök mot äldre

Under tisdagen har flera stöldförsök och en stöld skett mot äldre i Forserum, Lekeryd och Gränna.

Vid 13-tiden fick polisen samtal från Forserum om att två kvinnor gick runt i centrum och såg ut att spana in bostäder. Den ena kvinnan ska ha ringt på dörren hos ett äldre par, men inte blivit insläppt. Kvinnorna ska även kommit in i en bostad, där ska de dock inte ha stulit något.

Kvinnorna ska vara i 20-årsåldern, mörkhåriga och runt 160 centimeter långa. Deras agerande liknar de stölder som drabbat många äldre i Jönköpings län, och övriga Sverige, de senaste veckorna.

En timme senare ska någon ha tagit sig in i en brukares lägenhet på ett äldreboende i Lekeryd, och kommit över en okänd summa pengar.

Vid 15-tiden ska ytterligare ett misstänkt åldringsbrott ha skett, den här gången i Gränna. En kvinna ska ha ringt på hos en äldre man och sagt att hon kom från sjukvården, men han lyckades få ut kvinnan från lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".