Andreas Elf och Mullsjö AIS.
Tränare Andreas Elf och Mullsjö AIS har mycket att fundera på. Foto: Arkivbild, Henrik Gustavsson/Sveriges Radio.
Innebandy

Hemmaborgen ett spökslott för Mullsjö

2:12 min

Tredje raka hemmaförlusten för Mullsjö i Superligan.

Efter två spelade perioder såg det bra ut för Mullsjö, de hade dominerat mittperioden och såg starka ut. Men - precis som så många gånger förr den här säsongen så rasade de ihop helt.

Storförlust mot Falun, knapp förlust mot Pixbo... Efter två raka förluster på hemmaplan ville Mullsjö visa att det var de som kunde äga i Nyhemshallen. Men de började ängsligt och 3-3 efter första perioden var med kraftig mersmak för gästande Linköping.

I andra perioden var dock Mullsjö betydligt hetare och mötte motståndarna högre upp i planen, vilket ledde till att de gång på gång vann tillbaka bollen. De tog också ledningen med 4-3, men kunde inte förvalta chanserna i övrigt. Istället kunde Linköping kvittera i slutet av perioden.

I inledningen av tredje fortsatte Mullsjö att trumma på och återtog tidigt ledningen, men när Fredrik Nyholm kvitterade i åttonde minuten var det inledningen på Mullsjös ras - på fem minuter gick LIBK fram till 8-5. 

I slutet av matchen närmade sig Mullsjö och med tolv sekunder kvar reducerade tremålsskytten Anton Vestlund till 7-8, men närmare än så kom inte Mullsjö.

Mullsjö har fortsatt mycket svårt att hitta - och hålla - sitt spel och tappar mark mot topp fyralagen.

Mullsjö AIS - Linköping IBK 7-8

Mål Mais: Anton Vestlund 3, Rikard Eriksson, David Gillek, Kim Ganevik, Johan Nygårdh.
Publik: 808

Förlust blev det även för Jönköping, som spelade borta mot Helsingborg. Jönköping hade 2-0 tidigt i matchen, men hemmalaget gjorde fyra raka mål och vann till slut med 4-3.

FC Helsingborg - Jönköpings IK 4-3

Mål Jik: Rickard Hessmer, Tobias Zälle, Hannes Blomkvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista