En bild på Tim Lager och en bild med människor på en gata.
Tim Lager är i Betlehem där människor under veckan har demonstrerat efter Donald Trumps uttalande om att Jerusalem är Israels huvudstad. Foto: Privat och Tim Lager.
Israel/Palestina

Tim är mitt i tumultet efter Trumps uttalande

3:58 min

Tim Lager som studerar vid högskolan i Jönköping är i Betlehem och gör praktik. Betlehem ligger precis vid gränsen mellan Israel och Palestina.

Protesterna mot USA:s Jerusalempolitik fortsätter i Mellanöstern. Det är heller ingen hejd på globala fördömanden efter president Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta den amerikanska ambassaden dit.

Hans besked i onsdags utlöste oroligheter i de palestinska områdena och sammandrabbningar med israeliska säkerhetsstyrkor.

Tim Lager som studerar vid högskolan i Jönköping är just nu i Betlehem och gör praktik. Han har märkt av oroligheterna i området efter Trumps uttalande.

– Det var en grupp på kanske 1000 demonstranter här vid muren som skiljer Israel från Palestina. En liten grupp av dem kastade sten och militären svarade med tårgas, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista