Lastbil på snöig väg.
Inga personer ska ha skadats allvarligt under kvällen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Jönköpings län

Buss i diket på riksväg 27

Snön ställer till det en del på vägarna och under kvällen har flera olyckor inträffat.

Det har varit flera trafikolyckor i länet under kvällen. Främst handlar det om avåkningar utan några personskador, men polisen uppmanar till försiktighet.

– Det gäller verkligen och ta det försiktigt. Det är viktigt att tänka på hastigheten och avståndet till fordonet framför. Man får tänka att det är bättre att komma fram senare än att inte komma fram alls, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

En linjebuss mellan Värnamo och Gislaved ska även ha hamnat med bakdelen i diket utanför Anderstorp. Sex personer var ombord på bussen, men ingen ska ha skadats. Nu är extra plogning av vägarna i gång.

– Vi har varit i kontakt med trafikledningscentralen om att det behöver plogas och de är ute och jobbar för fullt nu, säger Björn Öberg.

Bland annat har dessa olyckor inträffat, enligt polisen:

18.59 Två singelolyckor har inträffat nära varandra vid Korsberga på riksväg 31, Vetlanda kommun, strax norr om länsgränsen. Dels en personbil och dels en lätt lastbil. Båda fordonen har hamnat i diket och behöver bärgas. Det finns ännu ingen information om personskador. Vägen stängs av i båda riktningar under räddningsarbetet.

17.58 En inringare meddelade att det stod en bil med varningsblinkers på i diket på länsväg 685, efter Tokeryd in mot Jönköping. Ingen var kvar i bilen.

17.53 En bilist har kört i diket vid Klockarpsvägen / Sveahällsvägen, Skänkeberg, Jönköpings kommun. Inga personskador.

17.39 En bilist har kört av vägen på länsväg 886 vid Björköby, Vetlanda kommun. Inga personskador.

17.34 En singelolycka har inträffat på länsväg 842 vid Barnarp, Jönköpings kommun. En personbil med två personer i har kört av vägen. Inga personskador.

Fler uppdateringar om trafikläget just nu finns här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista