Per-Anders Larsson.
Per-Anders Larsson. Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio
Gnosjö

Biosajt samlar oberoende biografer

2:22 min

I veckan lanserades den nya sajten bio.se och syftet med den är att publiken ska hitta visningar av filmer och biljetter till de oberoende svenska biografer som inte ingår i SF Bio.

I länet har flera biografer anslutit sig, bland annat i Eksjö, Smålandsstenar och så Gnosjö där Per-Anders Larsson är områdeschef inom kultur och fritid i Gnosjö kommun.

– Vi är 300 biografer som ligger utanför SF, 300 som är egna och i olika organisationer. Nu har vi samlat oss under ett och samma namn för att nå ut, säger Per-Anders Larsson är områdeschef inom kultur och fritid på Gnosjö kommun.

Det handlar alltså om en samlingssajt för oberoende svenska biografer. Som biobesökare från, låt oss säga Gnosjö, kan du helt enkelt via Bio.se söka på filmen du vill se och få en karta över var i trakterna filmen visas. Några av biograferna har också anslutit sig till sajtens biljettsystem vilket låter biobesökaren köpa en biljett direkt på nätet istället för i biljettluckan på plats.

Per-Anders Larsson, som är områdeschef inom kultur och fritid i Gnosjö kommun, ser bara positiva effekter av det nya systemet. Till exempel menar han att det nu blir tydligare var filmer visas och besökare kommer allt som allt få ett större utbud av såväl filmer som biografer.

– Folk kan bli mer intresserade av film. Jag ser ingen konkurrens om man åker till Smålandsstenar och ser film där likaväl som att vi får hit folk. Låt folk gå på bio, vilken biograf man än går på, säger Per-Anders Larsson är områdeschef inom kultur och fritid i Gnosjö kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista