Nässjö

Kriminella planerade att frita Nässjömördaren

1:12 min

Tungt kriminella har haft avancerade planer på att frita den 35-årige man som dömts till livstids fängelse för mord och mordförsök.

På grund av de tungt kriminellas långtgående planer på en fritagning har den dömde mannen nu flyttats till en sluten säkerhetsavdelning på anstalten Hall.

Det var i februari 2013 som 35-åringen sköt mannen och hans fru i huvudet i deras bostad i Nässjö. Mannen dog omedelbart medan kvinnan överlevde, men dog ett år senare i en stroke.

Han dömdes sedan till livstids fängelse av både tingsrätten och hovrätten. Enligt domen ska 35-åringen gått in i fel hus och skjutit fel personer. Han dömdes även för ett mord och tre fall av mordförsök i Bergsjön i Göteborg under den tiden han var på fri fot från Nässjömordet.

35-åringen var vid mordtillfällena vice president i ett kriminellt nätverk och enligt Kriminalvården har nu tungt kriminella element utarbetat en långtgående och avancerad plan på att frita 35-åringen. Enligt dem är risken för att han rymmer eller fritas hög och därför har han hållits isolerad sedan detta kom fram och ska förflyttas till en sluten säkerhetsavdelning på anstalten Hall.

35-åringen har nekat till morden och mordförsöken. Just hans nekande och att han uttryckt att han inte har som avsikt att avtjäna ett livstidsstraff för något han inte gjort, gör också att Kriminalvården nu väljer att skärpa säkerheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista