Charlott Bäverholt och Sofia Svahn
Charlott Bäverholt och Sofia Svahn på Kvinno- och Tjejjouren arrangerar en loppis för att få in pengar till Musikhjälpen. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
Publiknätverket

De ordnar loppis för Musikhjälpen

1:34 min

Begagnade prylar, kläder, böcker och hembakta bullar omvandlas till pengar till Musikhjälpen på en loppis i Jönköping.

Musikhjälpen pågår ju för fullt ifrån en glasbur i Umeå med temat Barn är inte till salu. Samtidigt pågår tusentals engagemang runt om i landet. 
På Brunnen i Jönköping till exempel har Kvinno- och tjejjouren Jönköping en loppis till förmån för Musikhjälpen under lördagen.

– Temat i Musikhjälpen i år, barn är inte till salu, ligger i linje med vad vi jobbar med på Kvinno- och tjejjouren och därför vill vi ju såklart engagera oss och samla in pengar till detta, säger Charlott Bäverholt, som jobbar med våldsprevention och är med och arrangerar loppisen.

 

P4 Jönköping fick tipset om Kvinno- och tjejjourens loppis via vårt Publiknätverk. Gå med du också och berätta vilka du tycker vi borde träffa nästa gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista