Polisbil. Polisens pressbild, foto: Kristoffer Thessman
Pressbild. Foto: Kristoffer Thessman
Jönköping

Efter kidnappningsdramat – nu läggs utredningen ner

De tre män som suttit häktade misstänkta för att ha hållit två bröder inlåsta i Jönköping har nu släppts på grund av bristande bevis.

Det var i slutet av november som händelsen utspelade sig där tre personer misstänktes för att ha hållit två bröder inlåsta i Jönköping. När två av de misstänkta personerna skulle föra den ena brodern till Skara lyckades brodern slå larm och polisen kunde till slut gripa de tre männen.

De har suttit häktade misstänkta för olaga frihetsberövade sedan den första december, men nu släpps de eftersom bevisen inte räcker till.

Kammaråklagaren Lisa Hedberg säger till P4 Jönköping att de även lägger ner förundersökningen gällande olaga frihetsberövande och att de tre personerna inte är misstänkta för brottet längre.

– Jag ansåg inte att det fanns tillräckligt med bevis för att hålla dem frihetsberövade, så därför väljer jag att lägga ner utredningen som gäller olaga frihetsberövande och de tre försätts på fri fot, säger Lisa Hedberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".