Närbild på en ring i en hand. I ringen står det Marianne.
I ringen står det "Göte och Marianne". Foto: Mattias Westerberg
Jönköping

"Sagan om ringen" fick ett lyckligt slut

4:05 min

Sedan skattletaren Mattias Westerberg hittade en gammal guldring i Lekeryd för några år sedan har han sökt efter dess ägare.

Det var vid en badplats i Lekeryd i Jönköpings kommun som hobbyskattletaren Mattias Westerberg hittade guldringen för tre år sedan. 

I guldringen står två namn: Göte och Marianne, ingraverat tillsammans med ett datum och ett årtal. Tillsammans med P4 Jönköpings programledare Hasse Pettersson har Mattias nu sökt den rätta ägaren. Många har hört av sig med förslag på vilken Göte eller Marianne som ringen tillhör, men ingen har kunnat säga rätt datum och därmed kunnat bevisa att ringen tillhör dem. Förrän i dag.

Radiolyssnaren Inger Fredriksson ville gärna hjälpa till i jakten på ringens ägare och hörde av sig med tips om vilket par det skulle kunna vara.

– Jag tyckte synd om den personen som har tappat ringen så jag har suttit och tittat på Sveriges befolkning och till slut hittade jag den här personen. Jag är jätteglad att jag kunde hjälpa till lite, säger hon.

På det åttonde försöket träffade Hasse och Mattias rätt, och ringen ska nu få komma tillbaka till rätt Marianne. Hon tappade ringen för 45 år sedan, enligt hennes son Anders.

– Sonen till paret ska komma över i kväll och hämta ringen. Sen ska han ta med den till sin mamma och visa, säger Mattias Westerberg som hittade ringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista