Skidbacken Isaberg. Foto Karin Malmsten/Sveriges Radio
1 av 2
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och det är inte säkert att det ser ut så nu. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
Michael Lindberg på toppen av Mullsjö Alpins sju backar. Anläggningen är så gott som fullbokad inför sportlovet.
2 av 2
Michael Lindberg på toppen av Mullsjö Alpins sju backar. Anläggningen är så gott som fullbokad inför sportlovet. Foto: Ayar Alarcón
Jönköpings län

Här kan du åka skidor i jul

1:06 min

För första gången på tre år kan skidanläggningen i Isaberg öppna sina backar innan jul.

Trots att det milda vädret gjort att snön smält bort på en del ställen i länet så kommer både Isaberg och Mullsjö alpin att hålla öppet under julhelgen.

– Det är väldigt roligt att vi kan öppna nu innan jul. Det är första gången vi gör det på tre år, säger Louise Söderlund, vd på Isaberg.

I Mullsjö kommer anläggningen öppna upp på annandagen. Michael Lindberg på Mullsjö Alpin menar att trycket är stort från folk som vill ge sig ut i backen.

– Så fort vi gör ett inlägg på sociala medier så är det folk som gillar och kommenterar att de är sugna på att åka skidor, säger Michael Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista