Alil Ajrulovic framför en tegelvägg.
Alil Ajrulovic, även känd som DJ Romano, är Sveriges bästa DJ. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Jönköping

Mitt i kaoset blev Alil Sveriges bästa DJ

3:52 min

I flera veckor var han med sin son på sjukhus i London. Mitt i det hela åkte Alil Ajrulovic från Jönköping hem och blev Sveriges bästa DJ.

I slutet av november avgjordes finalen av Café Opera DJ Challenge där DJ:s från hela Sverige tävlar om utmärkelsen som Sveriges bästa DJ.

Samtidigt som de andra finalisterna i tävlingen övade inför den stora finalen befann sig Alil Ajrulovic, även känd som DJ Romano, i London för att vara hos sin sex månader gamla son som genomgick en organtransplantation.

– Han har ett syndrom som heter Charge, så det har varit mycket boende  på sjukhus. Man måste hålla koll på honom hela tiden, på hans andning, mediciner och hans speciella mat, säger Alil.

Hans fru stöttade och sa åt honom att han skulle åka tillbaka till Sverige för att delta till finalen, för att sedan komma tillbaka till London dagen efter.

– Min bästa fru har alltid supportat mig och sa åt mig att åka. Så jag åkte dit utan att ha tränat någonting, men de var snälla på klubben och lät mig öva en timme först.

Och det gick ju riktigt bra, för Alil blev sedan Sveriges bästa DJ 2017.

– Det kändes fantastiskt, de var otroligt faktiskt, säger Alil Ajrulovic. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista