Agne Bengtsson, tf klubbdirektör HV71. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Agne Bengtsson medger att klubben måste bli bättre på att sköta hanteringen av försäljning av alkohol under klubbens matcher. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Jönköping

Publiken spydde och kissade – HV:s klubbchef svarar

1:59 min

HV71 får kritik från både polisen och kommunen efter personer ur publiken både kräkts och kissat i ett trapphus i samband med en match i Kinnarps arena.

– Mängden alkohol som en del fans hade i sig när de kom till arenan var för stor och det är naturligtvis inte bra, säger Agne Bengtsson, klubbchef i HV71.

Men hur du på att personalen fortsätter att servera alkohol till folk som redan är uppenbart fulla?

– Det är inte bra att det är så. Men det var en pressad situation då det var mycket folk som stod i baren och personalen kände sig stressade. Det är naturligtvis ingen ursäkt utan det här måste vi sköta bättre i framtiden, säger HV71:s klubbchef Agne Bengtsson.

Klubben får en erinran av kommunens tillsynsenhet efter att myndigheterna varit på plats under en annan match, där det bland annat såldes alkohol till personer som redan var uppenbart berusade, och där kontrollen i en VIP-bar av vem som hämtade alkoholdrycker var för dålig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista