Jönköpings län

Taxichaufför misshandlad, man rånad, kvinna slagen – "lugn juldagsnatt"

En taxichaufför i Jönköping blev i natt misshandlad av kunder som blivit osams och i Nässjö rånades en man.

Vid tre-tiden i natt blev en taxichaufför blev misshandlad på Solhällsvägen i Huskvarna. Kunderna blev osams när det kom till betalningen och av någon anledning gav de sig på chauffören, som fick motta flera slag innan kunderna försvann från platsen.

Någon timme tidigare hade ett personrån inträffat i Nässjö. En man i 20-årsåldern ringde polisen och berättade att två personer smugit upp bakom honom och slagit honom i huvudet. Därefter tog de hans jacka, mobiltelefon, pengar och klocka.

I Gislaved var flera personer inblandade i ett bråk där bland annat en spark mot huvud ska ha utdelats. Polisen har därför upprättat en anmälan om grov misshandel. Även i Smålandsstenar bråkades det och en anmälan om misshandel upprättades där.

I Eksjö greps en man misstänkt för att ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Misshandeln ska ha ägt rum utanför en restaurang vid tre-tiden i natt. Kvinnan kunde ta sig till sjukhuset med svullnader och blödningar i ansiktet och mannen greps av polis en stund senare.

Utöver detta betraktar polisen dock juldagsnatten, traditionellt sett ett dygn med mycket stök, som relativt lugn.

– Som juldag betraktat får man nog säga det, ja, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Totalt 36 personer omhändertogs för fylleri i länet.