Cashewglass m gron bakgrund
Cashewglass med kokos och choklad. Foto: Anna Hamilton
Mat

Här är drömglassen du inte får missa

1:13 min

P4 Jönköpings dietist Anna Hamilton ger sina bästa tips på hur du kan lyxa till det på nyår med en enkel cashewglass med kokos och choklad.

Hade du tänkt lyxa till det på nyårsafton genom att kanske bjuda på en trerättersmiddag?

P4 Jönköpings dietist Anna Hamilton ger nu sitt bästa tips på dessert till nyår.

Det är en enkel cashewglass med kokos och choklad. Den är dessutom helt fri från mejeriprodukter.

Cashewglass med choklad och kokos

Cashewglass m gron bakgrund
Cashewglass med kokos och choklad.

Sagolikt god och med en hel del nyttigheter, dessutom fri från mejeriprodukter. Bäst resultat får du med glassmaskin.

Cirka 5 portioner
2 dl naturella cashewnötter
3 dl vatten
1 dl kokossocker
1 msk ekologisk kallpressad kokosolja
3 msk kakao
1 krm ekologiskt vaniljpulver
några saltkorn (inte ens 1/10 kryddmått)

Skölj och Blötlägg cashewnötter med dubbla mängden vatten i ca 5 timmar. Skölj ordentligt. Mixa cashewnötter fint med stavmixer i 1 dl vatten.

Smält kokosolja i 1 dl ljummet vatten, ca 30 grader. Tillsätt alla ingredienser. Mixa fint en halv minut. Lägg i glassmaskin och ät direkt eller frys in.

Har du ingen glassmaskin? Frys in och rör om smeten några gånger under infrysning.

Näringsinnehåll per 100 g
Kcal: 232
fett: 14 g varav 8g omättade
kolhydrater: 22 g
protein: 4 g

Järn 1,7 mg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista