Fotboll

Domare från Höglandet prisas

När Smålands Fotbollförbund presenterade de som fått årets utmärkelser fanns fyra namn från Jönköpings län med.

Årets utmärkelser 2017 utses av Smålands Fotbollförbund tillsammans med Sportjournalister i Småland. Bland namnen finns Robert Gojani, J-södra, Almir Kadiric, Ekenässjön och Jesper Rundberg, Nässjö, med. Även före detta Huskvarnabon Jonna Ståhl prisas.

 

Årets Herrspelare - Robert Gojani, Jönköpings Södra IF

Juryns motivering:
25-åringen som har IFK Öxnehaga som moderklubb, debuterade i Jönköping Södras A-lag 2011 och har varit en bidragande orsak till lagets framgångar de senaste åren. Robert har en fantastisk blick för spelet och passningsfot som nu bidragit till att han blivit uttagen till januariturnén-18 med A-landslaget. Han bokfördes för tre mål och två assist på 25 matcher under 2017.

Årets Domare - Almir Kadiric, Ekenässjön

Juryns motivering:
Almir tilldelas utmärkelsen för sin målmedvetenhet och klivet uppåt på domarstegen. Han startade sin karriär som distriktsdomare 2001 och var bl a med i ett talangprojekt i Småland 2009. Han blev ordinarie regiondomare 2012 och efter att ha etablerat sig under några år började han att visa framfötterna. Under 2017 fick han chansen att gå Steg 4 under SvFFs flagg och tog chansen under de provmatcher han fick under hösten. Med en ödmjuk inställning och en målmedveten satsning har han lyckats att ta en ordinarie plats som domare i div 1. Det som ytterligare kännetecknar Almir som domare är matchledarskap, ansvar och känsla för teamet.

Årets Domartalang - Jesper Rundberg, Nässjö

Juryns motivering:
Jesper tilldelas utmärkelsen för stort engagemang och intresse för fotbollen såväl på som utanför planen. Trots sin unga ålder har Jesper redan packat ryggsäcken full med erfarenhet som kommer ge honom stöd i sin fortsatta karriär mot högre divisioner. Efter bara ett drygt år i karriären redan visat upp sig som Assisterande domare i div 3 Herrar och på god väg i stegen även som domare. Jesper är en naturlig talang och matchledare som med god uppföljning kommer sätta Småland på fotbollskartan i framtiden. Genom stort engagemang och intresse för fotbollen såväl på som utanför planen.

Årets Damspelare - Jonna Ståhl, Växjö DFF

Jonna Ståhl har varit lagkapten i Växjö DFF och spelat samtliga matcher i Elitettan 2017. Jonna anpassar sitt spel för att hjälpa laget så mycket som möjligt och ger alltid sitt bästa. Förutom sitt hårda jobb i defensiven besitter Jonna även styrkor i anfallsspelet, där hon förmodligen varit en av Elitettans bästa spelare att driva med bollen i hög fart och ta sig förbi sina motståndare. Det har blivit några solomål från Jonnas fötter och under året har hon gjort åtta mål, samt sju assist från sin mittfältsposition.


Övriga vinnare

Årets Damspelare - Jonna Ståhl, Växjö DFF

Årets Ungdomsledare - Dennis Fransson, Storebro IF

Årets kvinnliga ledare - Sara Lennqvist, Östers IF

Årets Ungdomsförening - Västerviks FF