Calle Tholén och handbollsförberedd Kinnarps arena 6 januari 2018. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Calle Tholén på Destination Jönköping hoppas att den utsålda handbollslandskampen i Kinnarps arena ska bli starten på ett nytt bra idrottsår i Jönköping. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Sport

Idrottsåret 2018 en utmaning för Jönköping

1:52 min

Efter ett fantastiskt idrottsår 2017 har Jönköping nu en hel del att leva upp till under 2018.

Om ett par timmar är det avkast i handbollslandskampen mellan Sverige och Ungern i en utsåld Kinnarps arena i Jönköping, en viktig match i uppladdningen inför EM som börjar nästa vecka. Kanske kan man också se det här som starten för idrottsåret 2018 i Jönköping - år 2017 utsågs ju staden till den bästa i landet när det kommer till idrott.

– Ja, men det är det ju i högsta grad. Det är kul att kunna starta med en fantastisk turnering som Hallbybollen, men också en fantastisk landskamp i handboll inför kommande EM, säger Calle Tholén, evenemangsansvarig på Destionation Jönköping.

Och att Jönköping som idrottsstad nu har mycket att leva upp till håller han med om.

–Ja, det är det naturligtvis och det är ju inte vi i kommunen som kan åstadkomma det utan det är ju det man ser här i dag. Det är vad föreningslivet gör i Jönköpings kommun som gör att vi får sådana utmärkelser.

Hör vilka idrottsevenemang som väntar i Jönköping under året i klippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista